CONCERTS DE MÚSICA SACRA

CONCERTS DE MÚSICA SACRADes de l’any 2006, el diumenge abans del Diumenge de Rams, tenen lloc a l’església parroquial de Sant Miquel de Palau-sacosta els Concerts de Música Sacra on intervenen tres Corals acompanyades d’un Conjunt Orquestral interpretant obres de caràcter religiós.

És un esdeveniment important en el conjunt d’activitats de la parròquia

No solament per l’alt nivell d’interpretació de les diverses obres d’autors rellevants de la història de la música, sinó també per l’aspecte catequètic en el sentit que ajuden als oients a copsar els valors espirituals dels sants misteris que durant la Setmana Santa i Pasqua anem a celebrar. Per això en tots els concerts a més del programa de mà es reparteix als assistents un llibret amb el text de les obres que s’interpreten i la seva corresponent traducció a la llengua catalana.

Estructura del concert:

Primera part

L’estructura del concert està formada per una primera part on intervé la CORAL SANT MIQUEL de Palau-sacosta, seguida de les corals convidades, la CORAL RETORN PLANENC de Les Planes d’Hostoles, i la CAPELLA DE MÚSICA de la Catedral de Girona, que “a capella” interpreta cada coral tres peces escollides del seu repertori religiós.

Segona part

Segueix una segona part on el Conjunt Orquestral convidat ofereix una breu actuació instrumental, i el concert continua amb l’actuació de totes les Corals acompanyades pel Conjunt Orquestral interpretant diverses peces, per concloure amb l’apoteòsic AL·LELUIA de l’oratori “El Messies” de Georg Friedrich Händel.

Fins al dia d’avui s’han celebrat ja catorze concerts.

La bona acollida i els ànims que hem rebut fins ara ens confirmen que va ser una bona iniciativa, que ens hem sentit empesos a continuar.

CATORZÉ CONCERT DE MÚSICA SACRA A PALAU-SACOSTA

BISBAT DE GIRONA

CONCERTS DE MÚSICA SACRA