EL RECTOR

EL RECTOR

Mn. Frederic Pujol i Tarrés, és l’actual Rector de la parròquia de Sant Miquel de Palau-sacosta de la ciutat de Girona.

Va néixer a Vilanova de la Muga (Alt Empordà) el 24 de desembre de 1939. Fou ordenat sacerdot el 7 de juliol de 1963.

L’any 1965 obté el Diploma de Professor de Música al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, i el 1968 el de Professor de Piano.

L’octubre de 1969 va a Roma a ampliar estudis a la Pontificia Universitat de Sant Tomàs (l’Angelicum) obtenint la llicenciatura en Teologia, i al “Pontificio Istituto di Musica Sacra”, durant sis anys, fins al juny de 1975 es perfecciona en els camps del Cant Gregorià, Harmonia, Contrapunt, Fuga, Composició, Musicologia, Direcció Polifònica i Orgue, amb professors de gran vàlua com Domenico Bartolucci, director de la Capella Sixtina, Armando Renzi, director de la Capella Giulia, Vieri Tossatti, compositor i director d’orquestra, Erich Arnd, organista titular de la basílica de Sant Pere del Vaticà, entre altres. En acabar els estudis obté els títols de Llicenciatura en Cant Gregorià, en Música Sagrada i en Musicologia, Mestre de Composició i Diploma d’Organista Litúrgic.

De retorn de Roma

Dirigeix durant dotze anys la Coral “Croscat” d’Olot, i des del 1976 a 2014 fou director de la Coral “Retorn Planenc” de Les Planes d’Hostoles.

Els anys 1979 i 1995 pren part com a director musical en les Trobades d’Animadors de Cant per a la Litúrgia, a Montserrat.

És vocal del Secretariat Diocesà de Pastoral Litúrgica i de la Comissió Interdiocesana de Música de la Tarraconense.

Ha compost nombroses obres corals, nou sardanes per a cobla, cants per a la Litúrgia, i Goigs.

Girona

Des de l’octubre de 1989 és Canonge Organista i Mestre de Capella de la Catedral de Girona, i responsable del cant en les celebracions de la Catedral.

Ha publicat el “Catàleg de les obres de Mn. Lluís Romeu”, “Vers Vós venen els pobles”, cants per a la Litúrgia.

També ha publicat tres llibres de Salms Responsorials dels Diumenges i Festes, corresponents als anys litúrgics A, B i C. I un altre dels Cants d’Entrada dels Diumenges i Festes, tots ells acompanyats del seu suport sonor amb CDs enregistrats per la Capella de Música de la Catedral de Girona i un Quadern dels Cants de Comunió dels diumenges i Festes.

Responsabilitats actuals

1989 Rector de Palau-sacosta i Canonge Organista i Mestre de Capella de la Catedral de Girona.

Responsabilitats anteriors

• 1963-1964 Vicari d’Amer.
• 1964-1967 Vicari i Organista de Cassà de la Selva.
• 1967-1969 Vivari de Sant Pol de Mar
• 1975-1989 Rector de Les Planes d’Hostoles
• 1981-1984 Arxipreste de les Guilleries.

LA PARROQUIA

BISBAT DE GIRONA