GRUP DE LITÚRGIA

GRUP DE LITÚRGIALa Paraula que Déu ens adreça és una persona: el Crist Jesús.

Crist no només se’ns donarà en el Pa i el Vi. Ja està realment present en la Paraula que ens és proclamada i que escoltem.

Crist no va ser un senyor que va dir paraules, o que va manar que escrivissin paraules. Ell ÉS la Paraula que Déu ens adreça, la Paraula feta Persona vivent. “La Paraula, que era Déu, es va fer home”.

No es tracta tan sols de què les lectures parlen d’ell.

Encara que ara no el vegem, ni el sentim directament, a través dels lectors és Ell mateix, Crist Jesús, el Ressuscitat, qui se’ns comunica com la Paraula vivent de Déu. També a nosaltres Déu ens diu: “Aquest és el meu Fill, el meu estimat, escolteu-lo”.

“En les lectures Déu parla al seu poble, li descobreix el misteri de la redempció i de la salvació, i li ofereix l’aliment espiritual; i Crist mateix, per la seva paraula, és present enmig dels fidels” (Missal, n.33).

Els cristians, quan anem a celebrar l’Eucaristia, som convidats a una doble taula: la de la Paraula i la del Cos i la Sang de Crist.

En primer lloc, Crist Jesús se’ns dóna en aliment corn la Paraula. Ja “mengem” i “combreguem” Crist com a Paraula. És a dir, no sols el sentim, sinó que l’escoltem, l’admetem dins nostre, assimilem la seva Paraula, per tal de dur-la a la pràctica, acceptant la seva mentalitat i el seu estil de vida. No només quan és fàcil, sinó també quan ens sembla exigent.

I així, preparats per ell mateix, ens disposem a rebre’l com a Pa i Vi en la comunió eucarística, perquè ell mateix va voler ser aliment per al nostre camí.

Crist-Paraula i Crist-Pa.

Una doble i progressiva trobada amb el mateix Crist. Com els deixebles d’Emaús, que el van reconèixer en la fracció del Pa. Però després es deien: ¿No s’abrusaven els nostres cors quan ens explicava les Escriptures?.

A la nostra parròquia hi ha un nombrós equip de persones que fan el servei de proclamar la Paraula de Déu a la comunitat i de crear un ambient propici per a les celebracions: neteja, flors o altres col·laboracions.

Cada semestre es fa una reunió de formació i es concreten unes pautes d’actuació.

LA PARROQUIA

BISBAT DE GIRONA