VIDA CREIXENT

Formen el grup de VIDA CREIXENT totes aquelles persones que es reuneixen una vegada al mes durant el curs –de setembre a juny- per a enriquir mútuament la seva vida humana i espiritual. És un grup obert que comenta i reflexiona col·lectivament sobre els textos recollits en un temari que varia cada any i que els serveix de guia. Uns textos que s’estructuren sempre a partir dels valors continguts en els evangelis i del mestratge de Jesús.

El desig de ser útils és un gran objectiu del moviment de gent gran Vida Creixent, que té com a pilars bàsics l’amistat, l’espiritualitat i l’apostolat (compromís per a un món millor des del testimoniatge). Aprendre a viure amb joia, alegria i serenor les davallades pròpies de l’edat no és sempre fàcil. Compartir les nostres sensacions i els nostres criteris ens ajuda a mantenir-nos alegres i positius i fugir del desànim i d’una excessiva preocupació.

Un seglar, André d’Humières, aviador, inicia el moviment el 1952 en una parròquia de París, Neully-Sur-Seine, on reuneix un grup de jubilats per pregar i reflexionar a la llum de l’Evangeli. El 1962 ja s’estructura com a Grups Catòlics “Vie Montante”. Aquest moviment de gent gran es va escampant per diversos països. El 1982 monsenyor Àngel Suquia s’hi interessa i el nostre bisbe Dr. Jubany envia al Congrés de Toulouse el gironí Joan Viñas. Finalment el 1984 el bisbe Camprodon estableix el moviment a Girona de la mà de Josep Maria Ministral i Masià.

Vida Creixent s’estructura des d’una base parroquial en una junta coordinadora diocesana, amb un consiliari, i culmina en una junta coordinadora interdiocesana. Aquesta coordinadora interdiocesana és la que edita i proporciona als diferents grups parroquials el temari que els serveix de guia a les trobades. Durant el curs es fan un mínim de dues trobades diocesanes de formació col·lectiva, una trobada diocesana de germanor en localitats sempre diferents i una celebració de cloenda a Girona acabat el mes de juny. En totes aquestes trobades és habitual comptar amb la presència del Sr. Bisbe que presideix l’Eucaristia.