Suplement full 9 de gener 2022

Suplement full 9 de gener 2022

CELEBRACIONS

Avui diumenge, FESTA DEL BAPTISME DEL SENYOR, celebrarem l’Eucaristia a les 9 del matí.
Dissabte vinent, a les 8 del vespre, missa dominical.

PREGUEM . . .

• EN LES MISSES D’AQUESTA SETMANA PREGAREM:

DIUMENGE: Conxita Massonis (6è aniv.) i Josep Vidal
DILLUNS: Vilagran-Moner
DIMARTS: Pujol-Tarrés
DIMECRES Ginesta-de Puig
DIJOUS: Àngel Bosch i Marina Feixas
DIVENDRES: ànimes
DISSABTE:                                  Antònia Morell (aniv.) i Joan Gómez
Diumenge: Cast Palahí i Conxita Vidal

INFORMACIÓ

• CATEQUESI PARROQUIAL

Dissabte vinent, 15 de gener, iniciarà el 2n trimestre de la Catequesi Parroquial.

• PÀGINA WEB DE LA PARRÒQUIA

A la pàgina www.palausacosta.cat, hi trobareu tota la informació de la parròquia.
Us convidem a visitar el nostre canal de YouTube, ens trobem com a Parroquia Palausacosta

• BAPTISME DEL SENYOR: SOM BATEJATS, ENS SABEM I ENS SENTIM ESTIMATS DE DÉU?

Aquest diumenge, dia 9 de gener, és el diumenge del Baptisme del Senyor. Amb ell acaba el temps litúrgic del Nadal, temps de la Manifestació del Fill de Déu fet home, nascut de Maria, per a nosaltres i per a la nostra salvació. Si l’Epifania, els Reis, ens presentava Jesús com a llum per a il·luminar tots els pobles, representats per aquells savis mags vinguts de lluny, guiats per l’estrella, avui és el Pare mateix qui declara “ets el meu Fill, el meu estimat, en qui m’he complagut” i l’Esperit Sant ve damunt d’ell suaument en el Baptisme per mans de Joan al Jordà.

A partir d’ara comencem el temps ordinari o de durant l’any, un seguit de diumenges per rebre l’ensenyament de Jesús, aquest any seguint sobretot l’evangeli de sant Lluc. Fins a arribar a un altre temps fort, la Quaresma (2 de març, dimecres de cendra) que ens prepara per a la Pasqua (17 d’abril).

Amb el Baptisme de Jesús sentim per primera vegada la veu de Déu, «ets el meu Fill, el meu estimat». Aquesta és la confirmació que ens dona l’evangelista per copsar que efectivament Jesús és el Fill de Déu. Amb Jesús comença una nova pàgina de la història de la humanitat. Déu és en Ell, i ha vessat en el seu cor tot el seu Amor, l’Esperit Sant, com una mena de foc que escalfa, que purifica, i que sempre renova els qui l’acullen en el seu cor.

Més encara, pel baptisme entrem a formar part de la família dels cristians, amics i seguidors de Jesús. No és fàcil avui viure «en cristià». La pluralitat de formes i estils pot ser una riquesa, però hem d’evitar de caure en certes actituds no pròpies de la vida cristiana com, per exemple, en unes religiositats individualistes “a la carta” o al marge de l’Església que som.

Ser cristians és viure centrats en Jesucrist. És així que anirem discernint la voluntat de Déu, i viurem inspiradament les nostres decisions i accions. És clar, tot això, necessita de la nostra vivència evangèlica: la formació, la pregària confiada, la revisió de vida, els sagraments, la missa dominical o l’eucaristia, les nostres ocupacions i relacions on sobretot fem expressiva la fe en la vivència fraternal…

En la nostra vida quotidiana, en les nostres ocupacions i relacions, es juga la nostra qualitat i identitat com a cristians. El Baptisme ens ha de dur a la vivència personal i comunitària de la fe en Déu. (del Full Parroquial de Sant Esteve d’Olot)

Full Parroquial 9 de gener

BISBAT DE GIRONA

impres.SHALOM/Girona-07/01/2022

Suplement full 9 de gener 2022