Suplement full 8 de gener 2023

Suplement full 8 de gener 2023

CELEBRACIONS

Avui diumenge, FESTA DEL BAPTISME DEL SENYOR, celebrarem l’Eucaristia a les 9 del matí.
Dissabte vinent, missa a les 8 del vespre.

PREGUEM . . .

• EN LES MISSES D’AQUESTA SETMANA PREGAREM:

DIUMENGE: Planas-Pascual
DILLUNS: Benet XVI, papa
DIMARTS: Pujol-Tarrés
DIMECRES: Josep Vidal i Conxita Massonis
DIJOUS: Ginesta-de Puig
DIVENDRES: ànimes
DISSABTE:                               Antònia Morell (10è aniv.) i Joan Gómez
Diumenge: Vilagran-Moner

INFORMACIÓ

• CATEQUESI PARROQUIAL

Dissabte vinent, 14 de gener, iniciarà el 2n. trimestre de la Catequesi Parroquial.

• TESTAMENT ESPIRITUAL DE BENET XVI, PAPA

Quan miro enrere en aquesta última hora de la meva vida, al llarg de les dècades que he recorregut, primer veig per quantes raons he d’estar agraït. Dono gràcies, en primer lloc, a Déu mateix, donant de tot bon do, que m’ha donat la vida i m’ha guiat en diferents moments de confusió; sempre m’ha aixecat, cada vegada que començava a relliscar, i sempre m’ha tornat a donar la llum del seu rostre. De manera retrospectiva, veig i entenc que fins i tot els trams foscos i cansats d’aquest camí van ser per a la meva salvació i que precisament va ser en els que Ell em va guiar bé.

Dono gràcies als meus pares, que em van donar la vida en un moment difícil i que, a costa de grans sacrificis, amb el seu amor em van preparar una llar magnífica que, com una llum clara, il·lumina tots els meus dies fins avui. La fe lúcida del meu pare ens va ensenyar a nosaltres fills a creure, i com a signe sempre s’ha mantingut ferma enmig de totes les meves adquisicions científiques; la profunda devoció i la gran bondat de la meva mare són un llegat que mai podré agrair-li prou. La meva germana m’ha ajudat durant dècades de manera desinteressada i amb afectuosa cura; el meu germà, amb la lucidesa dels seus judicis, la seva vigorosa resolució i serenitat de cor, sempre m’ha obert el camí; sense el seu precedir-me i acompanyar-me constantment, jo no hauria estat capaç de trobar el camí correcte.

Agraeixo sincerament a Déu els molts amics, homes i dones, que Ell sempre ha posat al meu costat; per als col·laboradors en totes les etapes del meu camí; pels professors i alumnes que Ell m’ha donat. Amb gratitud els confio tots a la seva bondat. I vull donar gràcies al Senyor per la meva bonica pàtria als prealps de Baviera, on sempre he vist brillar l’esplendor del mateix Creador.

Dono gràcies a la gent de la meva terra, perquè sempre hi he pogut tornar a experimentar la bellesa de la fe. Prego perquè la nostra terra segueixi sent terra de fe i, si us plau, estimats compatriotes, no deixeu que la vostra fe es distregui.

I finalment agraeixo a Déu tota la bellesa que he pogut experimentar en totes les etapes del meu viatge, especialment a Roma i a Itàlia, que s’ha convertit en la meva segona pàtria. A tots els qui he fet mal d’alguna manera, els demano sincerament perdó…

El que he dit abans als meus compatriotes, ara ho dic a tots aquells de l’Església que m’han estat confiats en el meu servei: manteniu-vos ferms en la fe!

Finalment, demano humilment: pregueu per mi, perquè el Senyor, malgrat tots els meus pecats i mancances, m’aculli a l’estada eterna. A tots els qui m’han estat confiats, s’adreça la meva sincera pregària dia rere dia. Benedictus PP XVI.

(La Santa Seu va publicar, dissabte 31 de desembre de 2022 al vespre, el testament espiritual de Benet XVI, elaborat pel papa emèrit el 29 d’agost de 2006).

Full Parroquial 8 de gener

BISBAT DE GIRONA

impres.SHALOM/Girona-06/01/2023