Suplement full 4 de juliol

CELEBRACIONS

Avui, DIUMENGE XIV DE DURANT L’ANY, celebrarem l’Eucaristia a les 9 del matí..
Dissabte vinent, a les 8 de la tarda, missa dominical.

PREGUEM . . .

• EN LES MISSES D’AQUESTA SETMANA PREGAREM:

DIUMENGE: Ginesta-de Puig
DILLUNS: intenció donant
DIMARTS: Pujol-Tarrés
DIMECRES: acció de gràcies
DIJOUS: Cast Palahí i Conxita Vidal
DIVENDRES: Juanita i Antonio Rojas
DISSABTE:                                                 Antònia Morell i Joan Gómez
Diumenge: Miquel Milla

INFORMACIÓ

• PÀGINA WEB DE LA PARRÒQUIA

A la pàgina www.palausacosta.cat hi trobareu tota la informació de la comunitat cristiana.

• JORNADA PER LA RESPONSABILITAT EN EL TRÀNSIT 4 de juliol

Ser “bon samarità” és fer de la carretera una artèria de vida, de seguretat viària, de treball, de comunicació, de trobada fraterna, de riquesa cultural i econòmica.

Un espai de relació, de mobilitat i de relacions per viure la cura i el goig de la família i dels amics. Els perills de la carretera tenen xifres de morts i ferits, normalment a causa d’alguna distracció, potser principalment per l’ús del mòbil, excés de velocitat, ingerir alcohol, drogues o altres substàncies que ens limiten els reflexos i l’atenció a la carretera. Fins es dona qui, davant d’un accident o necessitat urgent d’ajuda, fa els ulls grossos i passa de llarg, amb l’excusa de que té pressa i moltes coses a fer.

Però, gràcies a Déu, no tots pensen ni obren així. Ser bon samarità en el camí et complica la vida, et fa perdre temps, deixar a part els teus assumptes i preocupacions. I és que al bon samarità li fa mal el dolor dels altres. Per això, «cal actuar amb l’estil del samarità, que implica deixar-se tocar pel que veig, sabent que el patiment em canviarà, i amb el patiment de l’altre em dec comprometre».

A més, estem obligats per llei a socórrer els accidentats.

Jesús, «Bon Samarità de la humanitat, desitja ungir cada ferida, guarir cada record dolorós i inspirar un futur de pau i de fraternitat en aquesta terra».
Com a bons samaritans, l’exercici de la caritat en el conductor o xofer, té una doble dimensió. La primera es manifesta en la cura del propi cotxe en el seu aspecte tècnic i la segona es refereix a l’amor cap els que viatgen, la vida no s’ha de posar en perill amb maniobres equivocades i imprudents que poden causar dany, tant als passatgers com als vianants.
Que sant Cristòfol, “tingui cura” de tots els transportistes i conductors i, lliures de la Pandèmia, puguem celebrar el sant i moure’ns joiosament per mobilitat de conductors o pel treball de transportistes, amb normalitat i goig.

 (Comissió Episcopal per la Pastoral de la Carretera, adaptació).


Tel. Parròquia: 972 20 98 40.
E-mail: frederic_pujol@hotmail.com

Full Parroquial Juliol 4

BISBAT DE GIRONA

impres.SHALOM/Girona-02/07/2021