Suplement full 3 de juliol de 2022

Suplement full 3 de juliol de 2022

CELEBRACIONS

Avui, DIUMENGE XIV DE DURANT L’ANY, celebrarem l’Eucaristia les 9 del matí.
Dissabte vinent, a les 8 de la tarda, missa dominical.

PREGUEM . . .

• PELS QUI ES PREPAREN A CELEBRAR EL SAGRAMENT DEL MATRIMONI:

(1ª Notificació) Marcos Illa Coll, veí d’aquesta i
                         Alba Castro Molina, veïna de Sant Jose

* * * * * *

(1ª Notificació) David Tercero Torres, veí de Caldes de Malavella i
                         Claudia Escobedo Ferreres veïna d’aquesta

• EN LES MISSES D’AQUESTA SETMANA PREGAREM:

DIUMENGE: Juanita i Antonio Rojas
DILLUNS: Vilagran-Moner
DIMARTS: M. Lluïsa Pujol
DIMECRES: Ginesta-de Puig
DIJOUS: Josep Vidal i Conxita Massonis
DIVENDRES: Juana Márquez
DISSABTE:                              Antònia Morell i Joan Gómez
Diumenge: Francesc Rojas

INFORMACIÓ

• RESUM DE LA CARTA DEL PAPA “DESIDERIO DESIDERAVI” SOBRE LA LITÚRGIA

Amb «Desiderio desideravi», la Carta Apostòlica al Poble de Déu, el papa Francesc convida a superar tant l’esteticisme que només es complau en la formalitat exterior com la deixadesa a les litúrgies: «Una celebració que no evangelitza no és autèntica».

Una Carta Apostòlica al Poble de Déu sobre la litúrgia, per recordar el profund sentit de la celebració eucarística sorgida del Concili i convidar a la formació litúrgica. El Papa Francesc va publicar aquest 29 de juny «Desiderio desideravi», que amb els seus 65 paràgrafs desenvolupa els resultats de la plenària de febrer de 2019 del Dicasteri del Culte Diví i segueix el motu propi «Traditionis custodes», reafirmant la importància de la comunió eclesial entorn del ritu sorgit de la reforma litúrgica postconciliar.

No és una nova instrucció ni un directori amb normes específiques sinó una meditació per comprendre la bellesa de la celebració litúrgica i el seu paper en l’evangelització. I conclou amb una crida: «Abandonem la polèmica per escoltar junts allò que l’Esperit diu a l’Església, conser-vem la comunió, seguim sorprenent-nos de la bellesa de la litúrgia» (65).

La fe cristiana, escriu el papa Francesc, o és una trobada amb Jesús viu o no ho és. I la Litúrgia ens garanteix la possibilitat d’aquesta trobada. No necessitem un record difuminat de l’Últim Sopar: necessitem ser presents en aquest Sopar».

Recordant la importància de la constitució «Sacrosanctum Concilium» del Vaticà II, que va conduir al redescobriment de la comprensió teològica de la litúrgia, el Papa afegeix: «Voldria que la bellesa de la celebració cristiana i les seves conseqüències necessàries a la vida d’Església, no fossin desfigurades per una comprensió superficial i reductora del seu valor o, encara pitjor, per la seva instrumentalitza-ció al servei d’alguna visió ideològica, sigui quina sigui» (16).

Després d’haver advertit contra la «mundanitat espiritual» i el gnosticisme i el neopelagianisme que l’alimenten, el papa Francesc explica que «participar en el sacrifici eucarístic no és una de les nostres conquestes, com si en poguéssim presumir davant Déu i els germans» i que «la Litúrgia no té res a veure amb un moralisme ascètic: és el do de la Pasqua del Senyor que, acceptat amb docilitat, fa nova la nostra vida». (continua)

Pàgina web: www.palausacosta.cat
Canal de YouTube: Parròquia Palau Sacosta
Tel. Parròquia:  972 20 98 40.  
E-mail:  frederic_pujol@hotmail.com

impres.SHALOM/Girona-01/07/2022