Suplement full 26 juliol 2020

Suplement full 26 juliol 2020

CELEBRACIONS

Avui, DIUMENGE XVII DE DURANT L’ANY, celebrarem l’Eucaristia, a les 9.
Dissabte vinent, a les 8 de la tarda, missa dominical.

PREGUEM . . .

• EN LES MISSES D’AQUESTA SETMANA PREGAREM:

DIUMENGE: Ginesta-de Puig
DILLUNS: ànimes
DIMARTS: Pujol-Tarrés
DIMECRES: Mn. Josep Sarola
DIJOUS: Mn. Ramón Oller
DIVENDRES: intenció donant
DISSABTE:                                             Vita-Vilaplana
Diumenge: Carme Rovira (aniv.)

INFORMACIÓ

• PÀGINA WEB DE LA PARRÒQUIA

Entreu a la pàgina www.palausacosta.cat, hi trobareu tota la informació de la parròquia.

• AGRAÏMENT

A totes i a tots que participeu a la missa de cada dia us vull manifestar el meu agraïment pel vostre suport en l’adquisició de les plantes i els testos que adornen des de fa uns dies el presbiteri. El considero com un homenatge a Jesús que es fa present entre nosaltres cada vegada que celebrem el seu memorial. Gràcies.

• “LAUDATO SI'” EN 100 CITES. L’ENCÍCLICA ECOLÒGICA DE FRANCESC (continuació)

– El pensament judeo-cristià va desmitificar la natura. Sense deixar d’admirar-la per la seva esplendor i la seva immensitat, ja no li va atribuir un caràcter diví. D’aquesta manera es destaca encara més el nostre compromís davant d’ella. Un retorn a la natura no pot ser a costa de la llibertat i la responsabilitat de l’ésser humà. (78)

– Essent creats pel mateix Pare, tots els éssers de l’univers estem units per llaços invisibles i conformem una espècie de família universal, una sublim comunió que ens mou a un respecte sagrat, afectuós i humil. (89)

– Una divinització de la terra ens privaria de la crida a col·laborar amb ella i a protegir la seva fragilitat. (90)

– No pot ser real un sentiment d’íntima unió amb els altres éssers de la natura si al mateix temps en el cor no hi ha tendresa, compassió i preocupació pels éssers humans. És evident la incoherència de qui lluita contra el tràfic d’animals en perill d’extinció, però resta completament indiferent davant el tràfic de persones, es desentén dels pobres o s’entesta a destruir un altre ésser humà que li desagrada. Això posa en perill el sentit de la lluita per l’ambient. (91)

– El principi de la subordinació de la propietat privada a la destinació universal dels béns i, per tant, el dret universal al seu ús és una «regla d’or» del comportament social. (93)

– Jesús vivia en harmonia plena amb la creació, i els altres se’n meravellaven (…) No semblava pas com un asceta separat del món o enemic de les coses agradables de la vida. (98)

– Per a la comprensió cristiana de la realitat, el destí de tota la creació passa pel misteri de Crist, que és present des de l’origen de totes les coses. (99)

imprès.SHALOM/Girona-24/07/2020

LA PARRÒQUIA DE PALAU-SACOSTA

BISBAT DE GIRONA

Suplement full 26 juliol 2020