Suplement full 2 d’agost 2020

Suplement full 2 d’agost 2020

CELEBRACIONS

Avui, DIUMENGE XVIII DE DURANT L’ANY, celebrarem l’Eucaristia, a les 9.
Dissabte vinent, a les 8 de la tarda, missa dominical.

PREGUEM . . .

• EN LES MISSES D’AQUESTA SETMANA PREGAREM:

DIUMENGE: Carme Rovira (aniv.)
DILLUNS: Pujol-Tarrés
DIVENDRES: Josep Vidal i Conxita Massonis
DISSABTE:                                    Joan Gómez i Antònia Morell
Diumenge: Juanita i Antonio Rojas

INFORMACIÓ

• PÀGINA WEB DE LA PARRÒQUIA

Entreu a la pàgina www.palausacosta.cat, hi trobareu tota la informació de la parròquia.

• DATÀFON

Donat que cada vegada s’imposa l’ús de la targeta bancària per evitar el contacte amb papers i monedes, la parròquia ha adquirit un datàfon per tal que els que ho desitgeu podeu fer la vostra aportació al seu sosteniment a través d’aquest nou mitjà.

El seu funcionament és molt fàcil, s’indica la quantitat de donatiu que hi ha la pantalla que es vol fer i col·locant la targeta bancaria sobre es realitza l’operació, sense necessitat de pin.

“LAUDATO SI'” EN 100 CITES. L’ENCÍCLICA ECOLÒGICA DE FRANCESC (continuació)

III. L’arrel humana de la crisi ecològica

– No ens servirà descriure els símptomes, si no reconeixem l’arrel humana de la crisi ecològica. (101)

– Mai la humanitat no havia tingut tant poder sobre ella mateixa i res no garanteix que el farà servir bé, sobretot si es considera la manera com l’està emprant. (…) En mans de qui està i pot arribar a estar tant poder? És tremendament perillós que resideixi en una petita part de la humanitat. (104)

-La intervenció humana en la natura sempre s’ha esdevingut, però (…) d’aquí es passa fàcilment a la idea d’un creixement infinit o il·limitat, que ha entusiasmat tant economistes, financers i tecnòlegs. Suposa la mentida de la disponibilitat infinita dels béns del planeta, que mena a «esprémer-lo» fins al límit i més enllà del límit. (106)

-S’ha tornat contracultural elegir un estil de vida amb objectius que puguin ser almenys en part independents de la tècnica, dels seus costos i del seu poder globalitzador i massificador. De fet, la tècnica té una inclinació a buscar que res no quedi fora de la seva fèrria lògica. (108)

-No s’han après les lliçons de la crisi financera mundial i amb molta lentitud s’aprenen les lliçons de la deterioració ambiental. (109)

-Una ciència que pretengui oferir solucions als grans afers, necessàriament hauria de sumar tot el que ha generat el coneixement en les altres àrees del saber, incloent-hi la filosofia i l’ètica social. (110)
-La cultura ecològica (…) hauria de ser una mirada distinta, un pensament, una política, un programa educatiu, un estil de vida i una espiritualitat que conformin una resistència davant l’avanç del paradigma tecnocràtic. (…) Buscar només un remei tècnic a cada problema ambiental que sorgeixi, és aïllar coses que en realitat estan entrellaçades, i amagar els veritables i més profunds problemes del sistema mundial.

                   imprès.SHALOM/Girona-31/07/2020

LA PARRÒQUIA DE PALAU-SACOSTA

BISBAT DE GIRONA

Suplement full 2 d’agost 2020