Suplement full 17 de gener 2021

Suplement full 17 de gener 2021

CELEBRACIONS

Avui diumenge, DIUMENGE II DE DURANT L’ANY, FESTA DE SANT ANTONI, ABAD, copatró de la parròquia, celebrarem l’Eucaristia a les 9 del matí.
Dissabte vinent, a les 8 del vespre, missa dominical.

PREGUEM . . .

• EN LES MISSES D’AQUESTA SETMANA PREGAREM:

DIUMENGE: Vilagran-Moner
DILLUNS: Cast Palahí i Conxita Vidal
DIMARTS: Pujol-Tarrés
DIMECRES: Juanita i Antonio Rojas
DIJOUS: intenció donant
DIVENDRES: ànimes
DISSABTE:                           intenció donant
Diumenge: Ramirez-Moya

INFORMACIÓ

• CATEQUESI PARROQUIAL

En principi, dissabte vinent, 16 de gener, començarà el 2n trimestre de la Catequesi Parroquial.
Dissabte, 23 de gener, a la hora de la Catequesi, a les 18,30, Reunió de Pares.

• FESTA DE SANT ANTONI

Degut a les circumstàncies actuals per la pandèmia, la FESTA DE SANT ANTONI, consistirà només en la celebració de la missa a les 9 del matí el proper diumenge 17 de gener.

• PÀGINA WEB DE LA PARRÒQUIA

A la pàgina www.palausacosta.cat, hi trobareu tota la informació de la parròquia. I també us convidem a visitar el nostre canal de YouTube, ens trobem com a Parròquia Palausacosta.

• UN ANY DEDICAT A SANT JOSEP:

Pare valent i creatiu, exemple d’amor a l’Església i als pobres

“Patris corde” destaca «la valentia creativa» de sant Josep, la que sorgeix sobretot en les dificultats i que dóna lloc a recursos inesperats en l’home. «El fuster de Natzaret -explica el Papa- sabia transformar un problema en una oportunitat, anteposant sempre la confiança en la Providència». S’enfrontava «als problemes concrets» de la seva família, a l’igual que totes les altres famílies del món, especialment les dels migrants. En aquest sentit, sant Josep és «realment un sant patró especial» d’aquells que, «forçats per les adversitats i la fam», han d’abandonar la seva pàtria a causa de «la guerra, l’odi, la persecució i la misèria». Custodi de Jesús i Maria, Josep «no pot deixar de ser el custodi de l’Església», de la seva maternitat i del Cos de Crist: cada necessitat, pobre, sofrent, moribund, estranger, presoner, malalt, és «el Nen» que Josep guarda i d’ell cal aprendre a «estimar l’Església i als pobres» (5).

Pare que ensenya el valor, la dignitat i l’alegria de la feina

Honest fuster que va treballar «per assegurar el manteniment de la seva família», Josep també ens ensenya «el valor, la dignitat i l’alegria» de «menjar el pa que és fruit de la pròpia feina». Aquest significat del pare adoptiu de Jesús li dóna al Papa l’oportunitat de llançar una crida en favor de la feina, que s’ha convertit en «una urgent qüestió social», fins i tot en països amb un cert nivell de benestar. «Cal comprendre», escriu Francesc, «el significat de la feina que dóna dignitat», que «esdevé participació en l’obra mateixa de la salvació» i «ocasió de realització» per a un mateix i la seva família, el «nucli original de la societat ». Qui treballa, col·labora amb Déu perquè es converteix en «una mica creador del món que ens envolta». D’aquí l’exhortació del Papa a tots a «redescobrir el valor, la importància i la necessitat de la feina per donar lloc a una nova ‘normalitat’ en què ningú quedi exclòs». Mirant en particular l’empitjorament de l’atur a causa de la pandèmia de la Covid-19, el Papa crida a tots a «revisar les nostres prioritats» per comprometre’s a dir: “Cap jove, cap persona, cap família sense feina!” (6).

imprès. SHALOM/Girona-15/01/2021

LA PARRÒQUIA DE PALAU-SACOSTA

BISBAT DE GIRONA

Suplement full 17 de gener 2021