Suplement full 10 de gener 2021

Suplement full 10 de gener 2021

CELEBRACIONS

Avui diumenge, FESTA DEL BAPTISME DEL SENYOR, celebrarem l’Eucaristia a les 9 del matí.
Dissabte vinent, a les 8 del vespre, missa dominical.

PREGUEM . . .

• EN LES MISSES D’AQUESTA SETMANA PREGAREM:

DIUMENGE: ànimes
DILLUNS: Pujol-Tarrés
DIMARTS: Josep Vidal i Conxita Massonis (5è aniv.)
DIMECRES: ànimes
DIJOUS: intenció donant
DIVENDRES: ànimes
DISSABTE:                                             ànimes
Diumenge: Vilagran-Moner

INFORMACIÓ

• CATEQUESI PARROQUIAL

En principi, dissabte vinent, 16 de gener, començarà el 2n trimestre de la Catequesi Parroquial.
Dissabte, 23 de gener, a la hora de la Catequesi, a les 18,30, Reunió de Pares.

• FESTA DE SANT ANTONI

Degut a les circumstàncies actuals per la pandèmia, la FESTA DE SANT ANTONI, consistirà només en la celebració de la missa a les 9 del matí el proper diumenge 17 de gener.

• PÀGINA WEB DE LA PARRÒQUIA

A la pàgina www.palausacosta.cat, hi trobareu tota la informació de la parròquia. I també us convidem a visitar el nostre canal de YouTube, ens trobem com a Parròquia Palausacosta.


• UN ANY DEDICAT A SANT JOSEP:

Pare estimat, tendre i obedient
Sant Josep, de fet, va expressar concretament la seva paternitat a l’haver fet la seva vida una ofrena de si mateix en l’amor posat a el servei del Messies. D’aquí el seu paper com «la peça que uneix l’Antic i el Nou Testament«, «sempre ha estat estimat pel poble cristià» (1).

En ell, «Jesús va veure la tendresa de Déu», la tendresa que ens fa “acceptar la nostra debilitat», perquè «és a través i malgrat la nostra feblesa» que la majoria dels designis divins es realitzen. «Només la tendresa ens salvarà de l’obra» de l’Acusador, subratlla el Pontífex, i és al trobar la misericòrdia de Déu, especialment en el sagrament de la Reconciliació, que podem fer «una experiència de veritat i de tendresa», perquè “Déu no ens condemna, sinó que ens acull, ens abraça, ens sosté, ens perdona “(2).

Josep és també un pare en obediència a Déu: amb el seu «fiat» salva Maria i Jesús i ensenya el seu Fill a «fer la voluntat del Pare». Cridat per Déu a servir a la missió de Jesús, «coopera en el gran misteri de la redempció i és veritablement un ministre de la salvació» (3).

Pare en l’acollida de la voluntat de Déu i del proïsme

Al mateix temps, Josep és «un pare en l’acollida», perquè «va acollir Maria sense posar condicions prèvies», un gest important encara avui -afirma Francesc- «en aquest món on la violència psicològica, verbal i física sobre la dona és patent ». Però l’Espòs de Maria és també el que, confiant en el Senyor, acull en la seva vida fins i tot els esdeveniments que no comprèn, deixant de banda els seus raonaments i reconciliant-se amb la seva pròpia història. La vida espiritual de Josep no “mostra una via que explica, sinó una via que acull”, el que no vol dir que sigui «un home que es resigna passivament». Al contrari: el seu protagonisme és «valent i fort» perquè amb «la fortalesa de l’Esperit Sant», aquell «ple d’esperança», sap “fer lloc fins i tot a aquesta part contradictòria, inesperada i decebedora de l’existència”. A la pràctica, a través de sant Josep, és com si Déu ens repetís: «No tinguis por!», Perquè «la fe dóna sentit a cada esdeveniment feliç o trist» i ens fa conscients que «Déu pot fer que les flors brotin entre les roques ». I no només això: Josep «no va buscar dreceres», sinó que va enfrontar « ‘amb els ulls oberts’ el que li esdevenia, assumint la responsabilitat en primera persona». Per això, la seva acollida “ens convida a acollir els altres, sense exclusions, tal com són, amb preferència pels febles” (4).

imprès.SHALOM/Girona-08/01/2021

LA PARRÒQUIA DE PALAU-SACOSTA

BISBAT DE GIRONA

Suplement full 10 de gener 2021