SAGRAMENT DE LA COMUNIÓ 2024

V DIUMENGE DE PASQUA

En això és glorificat el meu Pare: que porteu molt de fruit

Avui, l’Evangeli presenta l’al·legoria del cep i de les sarments. Crist és el cep veritable, nosaltres som les sarments i el Pare és el vinyater.

El Pare vol que donem molt de fruit. És lògic. Un vinyater planta la vinya i la cultiva perquè produeixi fruit abundant. Si nosaltres muntem una empresa, voldrem que rendeixi. Jesús insisteix: «No m’heu elegit vosaltres a mi, sinó que jo us he elegit, i us he posat perquè aneu i porteu fruit» (Jn 15,16).

Ets un escollit. Déu s’ha fixat en tu. Pel baptisme t’ha empeltat al cep que és Crist. Tens la vida de Crist, la vida cristiana. Posseeixes l’element principal per a donar fruit: la unió amb Crist, perquè «la sarment no pot portar fruit per si mateixa si no s’està en el cep» (Jn 15,4). Jesús ho diu taxativament: «Sense mi no podeu fer res» (Jn 15,5).

Quan vius en gràcia, tots els actes de virtut són fruits agradables al Pare. Són obres que Jesucrist fa a través teu. Són obres de Crist que donen glòria al Pare i es converteixen en cel per a tu. Val la pena viure sempre en gràcia de Déu! «Si algú no està en mi, [pel pecat] —diu Jesús—, és llençat fora com les sarments (…) i les tiren al foc i cremen» (Jn 15,6). És una clara al·lusió a l’infern. ¿Ets una sarment plena de vida?

Que la Verge Maria ens ajudi a augmentar la gràcia perquè produïm fruits abundosos que donin glòria al Pare.

CATEQUESI:

CELEBRACIÓ DE LA 1a COMUNIÓ

Avui diumenge 28 d’abril, la nostra parròquia està de celebració, ja que en Nacho Font Juscafresa i la Lydia Serrano Garcia han rebut el sagrament de L’Eucaristia per primera vegada.

La celebració ha estat molt emotiva i alhora molt participativa, tant pels pares com pels infants de la parròquia.
Les famílies hi han col·laborat amb la decoració de l’altar i llegint les lectures.

Per començar la celebració, els catequistes els hi hem donat la benvinguda i fet la reflexió que avui anaven a rebre per fi a Jesús, el seu amic i havien de seguir les seves petjades.
Tot seguit els nens han cantat L’Ave Maria acompanyats per la guitarra d’en Xavier.

Després han fet les pregàries i tot seguit una catequista ha llegit el text de les ofrenes: del Pa i el vi l’aliment per la nostra ànima.

Un cop cantat el PARENOSTRE ha arribat el moment més esperat per tots, el moment de la Comunió, que tots han rebut amb alegria i recolliment.

Finalment, en Nacho i la Lydia , un cop cantat el Virolai ens ha llegit un escrit en nom de tots els nens donant les gràcies el Mn. Frederic i als catequistes pel temps dedicats a la catequesi, als pares, familiars i amics per haver-los acompanyat en aquest dia tan important i poder seguir les petjades de Jesús.
Per acabar la celebració al Mn. els ha regalat un diploma i una creu perquè tinguin a Jesús molt present.

Rosa d’abril, Morena de la serra
De Montserrat estel
Il·lumineu la catalana terra
Guieu-nos cap al Cel
Guieu-nos cap al Cel.

ENHORABONA FAMILIES! GRÀCIES A TOTS PER AQUESTA CELEBRACIÓ PARTICIPATIVA I EMOTIVA I QUE LA MARE DE DÉU ENS ACOMPANYI SEMPRE!