MISSA CRISMAL

MISSA CRISMAL
MISSA CRISMAL

MISSA CRISMAL

SALM RESPONSORIAL 88,21-22.25 I 27 (R.: 2A)

R. Senyor, cantaré tota la vida els vostres favors.

M’he fixat en David, el meu servent,
l’he ungit amb l’oli sant,
perquè la meva mà estigui amb ell per sempre,
i el meu braç el faci invencible.

R. Senyor, cantaré tota la vida els vostres favors.

El meu amor estarà amb ell fidelment,
en el meu nom aixecarà el seu front;
ell em dirà: «Sou el meu pare,
el meu Déu, i la roca que em salva».

R. Senyor, cantaré tota la vida els vostres favors.

Reflexió

Mn. Frederic Pujol i Tarrés, Mestre de Capella i Organista de la Catedral de Girona, ens regala una nova col·lecció dels “Salms Responsorials dels Diumenges i Festes de l’Any Litúrgic” La que teniu a les mans correspon al cicle A.

Aquests “Salms Responsorials” que Mn. Frederic ens ofereix són per ser cantats en les celebracions litúrgiques, especialment l’Eucaristia. Per convertir els salms en pregària personal cal paladejar-los, assaborir-los, i per això, la millor pedagogia és el cant. Maria, la mare de Jesús, els hauria cantat, recitat i interioritat moltes vegades; sens dubte conformaren el seu “sí” generós i coratjós a la proposta de l’Àngel.

Les noves melodies que ens ofereix Mn. Frederic Pujol són senders que ens comuniquen amb el Pare del cel, vénen avalades per l’experiència de l’autor, reconegut i bregat d’anys en aquest ministeri eclesial i, al mateix temps, per l’experiència concreta de participació en la litúrgia de la Catedral de Girona. Esperem que ajudin la comunitat cristiana a lloar el Senyor i que siguin una resposta a aquella veu del Concili de la Tarraconense: En senyeu-nos a pregar!


+ JAUME CAMPRODON, bisbe emèrit de Girona
Torelló, 20 de maig de 2007, Solemnitat de l’Ascensió del Senyor

Més cants de l’any a

YouTube

MISSA CRISMAL