Full Parroquial Juliol 18

Full Parroquial Juliol 18
Full Parroquial Juliol 18
Full Parroquial Juliol 18
Full Parroquial Juliol 18

PARAULA DE DÉU
LECTURES DEL DIUMENGE SETZÈ DE DURANT L’ANY

Primera Lectura
Lectura del llibre de Jeremies, 23, 1-6

Ai dels pastors que perden i dispersen les ovelles del meu ramat, diu l’oracle del Senyor. Per això el Senyor, Déu d’Israel, diu als pastors del meu poble: «Vosaltres heu dispersat les meves ovelles i les heu fetes fugir, en lloc de fer-ne el recompte. Doncs ara jo passaré comptes amb vosaltres per reclamar tot el mal que heu fet, diu l’oracle del Senyor, i totes les ovelles que em queden, jo mateix les recolliré de tots els països on les havia fet fugir, i les faré tornar als seus prats. Allà seran fecundes i s’hi multiplicaran. Els donaré pastors que les menin, i ningú no tornarà a fer-los por, ni a esfereir-les, ni en mancarà cap, diu l’oracle del Senyor.

Venen dies, diu l’oracle del Senyor, que faré germinar un rebrot legítim del llinatge de David, i serà un rei excel·lent que farà regnar en el país la justícia i el bé. En els seus dies Judà no sofrirà cap mal i Israel viurà segur. El seu nom serà: El-Senyor-és-el-nostre-bé».

SALM 22
R. El Senyor és el meu pastor, no
em manca res.

El Senyor és el meu pastor, no em
manca res,
em fa descansar en prats deliciosos;
em mena al repòs vora l’aigua, i allí
em retorna.
Em guia pels camins segurs,
per l’amor del seu nom.

Ni quan passo per barrancs
tenebrosos no tinc por de res,
perquè us tinc vora meu;
la vostra vara de pastor
m’asserena i em conforta.

Davant meu pareu taula vós mateix,
i els enemics ho veuen;
m’heu ungit el cap amb perfums,
ompliu a vessar la meva copa.

Oh, sí! La vostra bondat i el vostre
amor m’acompanyen tota la
vida,
i viuré anys i més anys a la casa del
Senyor.

Segona Lectura
Lectura de la carta de sant Pau als cristians d’Efes, 2, 13-18

Germans, vosaltres abans éreu lluny de les promeses, però ara la sang del Crist us ha apropat. Ell és la nostra pau. De dos pobles n’ha fet un de sol, ja que ell ha destruït la barrera que els separava i els mantenia enemics, abolint en el seu propi cos la llei i els profetes. Així ha posat pau entre tots dos pobles i ha creat una nova humanitat centrada en ell. Per la seva mort a la creu ha fet morir l’enemistat i, units en un sol cos, els ha reconciliat tots dos amb Déu. Per això ha vingut a portar-nos la bona nova de la pau: la pau a vosaltres, que éreu lluny, i la pau als qui éreu a prop. Per ell, uns i altres tenim entrada al Pare, guiats per un sol Esperit.

L’Evangeli
Lectura de l’evangeli segons sant Marc, 6, 30-34

En aquell temps, els apòstols es reuniren amb Jesús i li parlaren de tot el que havien fet i ensenyat. Ell els diu: «Veniu ara tots a un lloc despoblat i reposeu una mica». Perquè molta gent anava i venia i no els deixava temps per menjar. Se n’anaren, doncs, tot sols amb la barca cap a un lloc despoblat. Però algú els veié quan marxaven, molts ho van saber, van córrer a peu de tots els pobles i arribaren primer que ells. Quan Jesús desembarcà veié una gran gentada i se’n compadí, perquè eren com ovelles sense pastor. I es posà a instruir-los llargament.

LA PARRÒQUIA DE PALAU-SACOSTA

BISBAT DE GIRONA

Full Parroquial Juliol 18