Full Parroquial Febrer 21

Full Parroquial Febrer 21
Full Parroquial Febrer 21
Full Parroquial Febrer 21
Full Parroquial Febrer 21

PARAULA DE DÉU
LECTURES DEL DIUMENGE PRIMER DE QUARESMA

Primera Lectura
Lectura del llibre del Gènesi, 9, 8-15

Déu digué a Noé i als seus fills: «Jo faig la meva aliança amb vosaltres, amb els vostres descendents i amb tots els éssers animals que hi ha amb vosaltres, els ocells, el bestiar i tots els animals domèstics i feréstecs que han sortit de l’arca. Jo faig amb vosaltres aquesta aliança meva: la vida no serà mai més exterminada per l’aigua del diluvi, no hi haurà mai més cap diluvi que devasti la terra».

Déu digué: «El signe de l’aliança que poso entre jo i vosaltres i tots els éssers vius que hi ha amb vosaltres per totes les generacions és aquest: posaré el meu arc en els núvols com a signe de la meva aliança entre jo i la terra. Quan cobriré la terra de nuvolades i apareixerà l’arc entre el núvols, em recordaré de l’aliança que hi ha entre jo i vosaltres i tots els éssers vius; l’aigua no formarà més un diluvi que faci desaparèixer tot rastre de vida».

SALM 24
R. Tot el vostre obrar, Senyor, és fruit d’amor fidel per als qui guarden la vostra aliança.

Feu que conegui, Senyor, les vostres rutes,
que aprengui els vostres camins.
Encamineu-me en la vostra veritat,
instruïu-me, perquè vós sou el Déu que em salveu.

Recordeu-vos, Senyor,
de la vostra pietat i de l’amor que heu guardat des de sempre,
compadiu-vos de mi, vós que estimeu tant.

El Senyor, bondadós i recte,
ensenya el bon camí als pecadors.
Encamina els humils amb la seva justícia,
els ensenya el seu camí.

Segona Lectura
Lectura de la primera carta de sant Pere, 3, 18-22

Estimats: Crist morí una vegada per raó dels pecats. Ell, el just, va morir pels injustos, per conduir-nos a Déu. El seu cos va ser mort, però l’Esperit fou retornat a la vida. Per això anà a dur la seva proclama als esperits empresonats, que s’havien resistit a creure en temps de Noé, quan la paciència de Déu esperava, mentre preparava l’arca. En aquella arca se salvaren a través de l’aigua unes poques persones, vuit en total, i l’aigua prefigurava el baptisme que ara us salva, i que no consisteix a deixar net el cos, sinó a demanar a Déu una consciència bona gràcies a la resurrecció de Jesucrist, que se n’anà al cel, ve rebre la submissió de les potestats i del estols angèlics i està a la dreta de Déu.

L’EVANGELI
Lectura de l’evangeli segons sant Marc, 1, 12-15

En aquell temps, l’Esperit empenyé Jesús cap al desert, on passà quaranta dies temptat per Satanàs. Vivia entre els animals feréstecs i l’alimentaven els àngels. Després d’haver estat empresonat Joan, Jesús es presentà a Galilea predicant la bona nova de Déu. Deia: «Ha arribat l’hora i el regne de Déu és a prop. Convertiu-vos i creieu en la bona nova».

LA PARRÒQUIA DE PALAU-SACOSTA

BISBAT DE GIRONA

Full Parroquial Febrer 21