Full Parroquial 14 de novembre

Full Parroquial 14 de novembre
Full Parroquial 14 de novembre
Full Parroquial 14 de novembre
Full Parroquial 14 de novembre

PARAULA DE DÉU
Lectures del diumenge XXXIII de durant l’any

Primera Lectura
Lectura de la profecia de Daniel, 12, 1-3

En aquell temps es presentà a Miquel, comandant dels exèrcits celestials, que vetlla pels fills del teu poble; hi haurà un temps de desgràcies com no se n’havien vist des que existeixen les nacions fins aquell moment. Però en aquell moment serà salvat el teu poble, tots els qui estaran inscrits en el llibre. La multitud dels qui dormen a la pols de la terra es desvetllarà, uns per a la vida eterna, altres per a la vergonya d’una reprovació eterna. Els justos resplendiran com la llum del firmament, els qui hauran conduït el poble pel bon camí brillaran com els estels per sempre més.

SALM 15
R. Guardeu-me, Déu meu, en vós trobo
refugi.

Senyor, heretat meva i calze meu,
vós m’heu triat la possessió.
Sempre tinc present el Senyor,
amb ell a la dreta, mai no cauré.

El meu cor se n’alegra i en faig festa
tot jo,
fins el meu cor reposa confiat:
no abandonareu la meva vida enmig
dels morts
ni deixareu caure a la fossa el qui es
estima.

M’ensenyareu el camí que duu a la
vida:
joia i festa a desdir a la vostra
presència:
al vostre costat, delícies per sempre.

Segona Lectura
Lectura de la carta als cristians hebreus, 10, 11-14.18

Tots els sacerdots oficien diàriament i ofereixen sovint unes víctimes semblants, que mai no poden treure els pecats. Però Jesucrist, després d’oferir-se una sola vegada com a víctima pels pecats, s’ha assegut per sempre a la dreta de Déu, esperant que Déu faci dels seus enemics l’escambell dels seus peus. Amb una sola oblació ha consagrat del tot i per sempre els qui havien de ser santificats. Un cop Déu ha perdonat els pecats, ja no cal presentar cap més ofrena per obtenir el perdó.

L’Evangeli
Lectura de l’evangeli segons sant Marc, 13, 24-32

En aquells temps, Jesús digué als seus deixebles: «Aquells dies, després d’aquelles desgràcies, el sol s’enfosquirà, la lluna no farà claror, les estrelles aniran caient i els estels que dominen allà dalt rontollaran. Llavors veuran venir el Fill de l’home sobre els núvols amb un gran poder i amb gran majestat. Mentrestant enviarà els àngels per reunir els seus elegits, que vindran de tots quatre vents, des dels extrems més lunyans de la terra i del cel. Mireu la figuera i apreneu-ne la lliçó: quan les seves branques es tornen tendres i neixen les fulles sabeu que l’estiu s’acosta. Igualment, quan vosaltres veureu tot això, sapigueu que s’acosta, que ja és a les portes. Us dic amb tota veritat que no passarà aquesta generació sense que s’hagi complert tot això. El cel i la terra passaran, però les meves paraules no passaran. Ara, del dia i de l’hora, ningú no en sap res, ni tan sols els àngels ni el Fill; només ho sap el Pare».

LA PARRÒQUIA DE PALAU-SACOSTA

BISBAT DE GIRONA

Full Parroquial 14 de novembre