CATEQUISTES

JESÚS EL MEU AMIC

JESÚS EL MEU AMIC

Jesús el nostre Amic: és el company que ens guia, ens escolta, ens observa, ens perdona, en definitiva, és aquell Amic que ens ESTIMA!!! A través de la Bona Nova que l’Església ens ensenya, sabem que Déu ens ha donat el seu Amor per mitjà del seu Fill únic, Jesús, nascut de la Verge Maria.

La Fe és un regal que se’ns dóna el dia del nostre Baptisme, com una llavor plantada al nostre cor, però aquesta llavor al llarg de la nostra vida cal cultivar-la per tal que doni bons fruits.

I nosaltres, els catequistes, en les sessions amb els nens i nenes que tenim cada dissabte durant el curs, procurem que sigui així, que puguin conèixer més a Jesús i, d’aquesta manera, estimar-lo cada dia més. Així els disposem perquè al final del segon any de Catequesi celebrin la Primera Comunió, participant plenament a la missa, rebent Jesús a l’Eucaristia amb una gran responsabilitat.

També al llarg dels temps litúrgics procurem que els infants s’eduquin intensament en la Litúrgia:

A l’Advent, confeccionant la Corona amb els quatre ciris i amb uns rètols amb paraules (com família, acolliment, gratitud, amor, pregària, compartir, solidaritat…), que siguin prou suggeridores perquè tant els infants com els grans les puguem reflexionar al llarg de les quatre setmanes abans de la gran Festa de Nadal.

També a l’entrada de l’església fan el Pessebre amb figures pintades pels propis nens i nenes.

Al temps de Quaresma, explicant la vida de sants i santes com Teresa de Calcuta, Joan Pau II, els pastorets de Fàtima, Francesc d’Assis i altres. A la missa del vespre, davant la comunitat reunida, es fa una presentació amb fotos, cartells i explicacions per tal que tots els coneguem millor i ens hi puguem emmirallar.

Una vegada al mes es celebra, junt amb tota la comunitat cristiana, la Missa de la Catequesi en la que els nens i nenes hi participen d’una manera activa en la Pregària dels Fidels, passant la safates de les almoines, ajudant al mossèn a l’altar, i cantant el Parenostre des del presbiteri, fent un semicercle i donant-se les mans.

Així tots plegats, grans i petits, formem part d’aquesta gran Família que és l`Església.

CATEQUISTES

ELS CATEQUISTES

Són els que cuiden de l’educació de la fe dels nens que es preparen per a la Primera Comunió.
De la segona quinzena d’octubre fins a final d’abril reuneixen els nens i nenes per preparar-los a celebrar la Primera Comunió.

Són tres:

Nuri Balló –  E- mail:nballo@les-alzines.org
Montserrat Oliveras –  E-mail: monoliveras@gmail.com
Xavier Bosch  – E-mail: boschtriadú@hotmail.com

LA PARROQUIA

BISBAT DE GIRONA